Är hemma i Sverige nu efter att ha sprungit 800m i den klassiska tävlingen KBC Nacht i belgiska Heusden i helgen. Jag hade bestämt mig innan att jag skulle springa loppet offensivt och därför la jag mig i rygg på haren som passerade halvvägs på 51.4. Snabbaste öppningen någonsin för mig och när haren klev av körde jag på i spets. Dock tröttnade jag lite på upploppet och blev omsprungen av två tyskar. Men det blev ändå mitt fjärde snabbaste lopp någonsin med 1:48.04. Är väldigt nöjd med hur jag sprang loppet och det är bra inför framtida lopp att ha med sig den snabba öppningen och dessutom att ha kört på i ledning. Att jag klarade hantera uppvärmning och loppet i 35 grader värme är jag också nöjd med.

Jag har kört några andra tävlingar sedan jag skrev här senast. Bland annat Sollentuna GP, som kanske är min absoluta favorittävling i Sverige. Både 2012 och 2013 hade jag persat där och hoppades göra detsamma även i år. Det blev ett väldigt bra lopp med bra fart, ca 52.0 halvvägs och i mål på nya perset 1:47.20. Med den tiden var jag under EM-kvalgränsen 1:47.80 för andra gången den här säsongen.

Efter Sollentuna sprang jag Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg. Där vann jag 800m på 1:49.28. En vecka efter det sprang jag 800m på Lag-SM i Borås. Ett taktiklopp där vi passerade halvvägs väldigt långsamt (61 sek). Med 300m kvar började jag trycka på och sista 200m gick på 25 sekunder. Jag vann mitt lopp och totalt tog vi SM-brons i lagtävlingen. En Youtube-video från SVT:s sändning av loppet på Lag-SM hittar du HÄR.

Sollentuna GP 800m 2014Sollentuna GP. Foto: Andreas Thornell

Världsungdomsspelen 800m 2014Världsungdomsspelen. Foto: Johan Engholm

Efter 800m i Belgien

Efter tävlingen i Belgien mådde jag riktigt bra! Många konstaterade vad min lunch bestått av.

Allt gott
Rickard

Kategorier: Tävlingar