I helgen som var avgjordes lag-SM på Sannarps IP i Halmstad. Vi tog ett silver förra året och jag hoppades verkligen att vi skulle ta guld i år. Spårvägen, som vann förra året, hade väldigt starkt lag även i år. Jag sprang 800m mot 2010 års svenska mästare Karim Mohammadi. Det blev, inte helt oväntat, ett riktigt taktiklopp där första varvet gick väldigt långsamt, 64 sekunder. Jag och Karim låg jämsides och med 300m kvar gick Hammarbylöparen upp och försökte gå till spets, jag svarade mot honom och höll tätpositionen. In på upploppet hade jag någon meter på Karim. I slutet plockade han in och närmade sig rejält, det blev så jämnt att min segermarginal endast blev en hundradel. Segertiden var så långsam som 1:57 men sista 200m gick väldigt snabbt, ca 24 sekunder. Det var väldigt skönt att plocka full poäng till laget. Tyvärr lyckades vi inte slå Spårvägens starka lag i lagtävlingen men slutade ändå på en andraplats. Det roliga var att Hässelbys damlag lyckades vinna guld!

Hässelbys lag

Allt gott
Rickard

Relaterade inlägg

Tävlingar

Svensk mästare på 1500m

Nyss hemkommen från Friidrotts-SM som gick uppe i Umeå. Vi har ganska länge haft planen att jag skulle springa 1500m på SM och inte 800m, som det ju alltid brukar bli annars. Jag springer 1500 Läs mer…

Tävlingar

Uttagen till EM i Zürich

Idag fick jag klartecken och blev uttagen på 800m till EM! I och med uttagningen känns det väldigt skönt att nu kunna fokusera helt på att springa så bra som möjligt där. Mästerskapet är mitt första Läs mer…

Tävlingar

KBC Nacht och lite annat

Är hemma i Sverige nu efter att ha sprungit 800m i den klassiska tävlingen KBC Nacht i belgiska Heusden i helgen. Jag hade bestämt mig innan att jag skulle springa loppet offensivt och därför la Läs mer…