Stafett-SMDå var utomhussäsongen 2013 igång för några veckor sedan. Min första tävling var Stafett-SM där vi hade lag på 4x800m och 4x1500m. Vi hade förhoppningar om att kunna vinna två guld under helgen.

På lördagen sprang vi 4×800 och vi var jag, Adil, Nacerdine och Mattias. Jag skulle ha sista sträckan och var tämligen nervös inför det ansvaret. Vi låg hela tiden med uppe i täten, ofta i ledning och när jag fick pinnen ut på sista sträckan hade vi några meters ledning mot Hammarby och Spårvägen. Bakom mig hade jag alltså Joni Jaako och Johan Svensson jagandes, de två senaste svenska mästarna på 800m utomhus. Jag gick ut ganska hårt med ca 53.5 första 400m och jag hade fortfarande en lucka till de bakom. Efter 600m var de uppe i rygg på mig och när de gick om mig med 100m kvar hade jag inget att svara med. Brons var för mig och de andra i laget en stor besvikelse.

Dagen efter var det dags för 4x1500m och där skulle jag springa andra sträckan. Vi hade samma lag som i första stafetten bara att vi bytt ordning på vilken sträcka man skulle ha. Jag fick pinnen som fyra ungefär fast med tätkänning. Det blev taktiklöpning under hela loppet fram till 250m kvar då jag stack iväg från de övriga. Jag växlade med någon sekunds ledning till Adil. Ut sedan på sista sträckan var det fight mellan samma lag som dagen tidigare. Nacerdine sprang i ledning under hela loppet men blev passerad av Hammarbys Johan Hydén på upploppet. Ett silver till oss alltså. Jag kan inte säga att jag var helt nöjd men jag var i alla fall mer nöjd än dagen innan.

Två SM-medaljer blev alltså facit för inledningen på den här utomhussäsongen.

Allt gott
Rickard

Kategorier: Tävlingar