Nyss hemkommen från Friidrotts-SM som gick uppe i Umeå. Vi har ganska länge haft planen att jag skulle springa 1500m på SM och inte 800m, som det ju alltid brukar bli annars. Jag springer 1500 så sällan att jag, mellan loppen, hinner glömma bort att det faktiskt är en rätt jobbig och hård distans att springa. Jag kände innan att jag gärna ville ha ett lopp i benen innan finalen. Därför var det skönt när jag såg att många prickade av sig och det skulle bli försökslopp dagen före finalen. Det var rätt hårda försökslopp och för att ta sig till final på tid skulle det krävas flera sekunder snabbare än från till exempel förra årets SM. Jag tog mig vidare på tid som fjärde gubbe i vårt försökslopp.

I finalen försökte jag att inte tänka så mycket utan bara springa på och få en bra resa fram tills att det skulle börja gå fort. Största delen av loppet gick väldigt långsamt, första 400m passerades på ca 70 sekunder och 800m på ca 2.15. Farten skruvades upp något på varvet efteråt och med 400m kvar började det gå snabbare. Då låg jag fortfarande rätt långt bak i fältet, på en åttonde plats ungefär. Med 300m kvar hade jag plockat någon placering och där hade jag en sån grym känsla. Hundra meter senare när vi gick in i sista kurvan låg jag tvåa. Sedan ut på upploppet var det bara trycka på och njuta av att springa sista delen av loppet i ledning och vara först över mållinjen. Sista varvet gick på ca 53,7 sekunder. Silvret gick till Björnstorps Staffan Ek och bronset till Spårvägens Johan Walldén.

Det var mitt första SM-guld utomhus och en sån otroligt härlig känsla att vinna! Riktigt roligt också att vinna på en distans som man kanske inte ser som sin främsta distans. Det ger mig ett kvitto på att all träning vi lagt ner under året har gett bra resultat. För många verkar det ha varit en riktig överraskning att jag vann guldet, det tycker jag gör det hela ännu roligare! Ett väldigt bra arrangerat SM av Umeå tycker jag att det var, med riktigt bra publik!

Jag vill verkligen tacka för alla gratulationer och fina ord jag fått, det betyder riktigt riktigt mycket för mig!

SM 2014 Umeå 1500 meter

SM 2014 Umeå Prisutdelning 1500m

Allt gott
Rickard

Kategorier: Tävlingar

2 kommentarer

Joakim Westerdahl · 4 augusti, 2014 kl. 17:21

Gripande film alltså! Helt sjukt vilken spurt, grymt lopp:) grattis igen!

    Rickard · 5 augusti, 2014 kl. 10:01

    Tack så mycket Joakim! Det var en härlig känsla sista varvet!:)

Kommentarer inaktiverade.