Just nu befinner jag mig på träningsläger i Potchefstroom, elva mil sydväst om Johannesburg. Jag har varit här i snart tre veckor och har nästan två veckor kvar.  När vi skulle åka hade ju vädret i Sverige varit riktigt illa ett tag och därför känns det väldigt optimalt att byta ut halkan, snö/regn och snålblåst mot 25-30 grader och sol.

Träningen körs på det lokala universitetsområdet. På anläggningen finns bland annat en 400m lång oval gräsbana, gym, isbad, och stora gräsytor att springa på. Vi är 1340 meter over havet, vilket gjorde det lite tyngre I början. Det tog några dagar innan jag fick ner pulsen på distanspassen.

Det är många duktiga friidrottare som åker hit för att träna. Bland annat glider OS-tvåan på 800m, Nijel Amos, runt här. Det verkar vara en riktig talang, ryktena säger att han inte tränade på ett halvår efter OS i London. Sen kan han gå och göra 1.44 på knappt någon träning alls. Juniorvärldsmästaren på 1500m, Hamza Driouch, är här och den danske EM-tvåan Bube var här i början.

För egen del har träningen gått väldigt bra. Inomhussäsongen börjar närma sig. Det innebär att jag inte springer lika många mil och heller inte lika många pass som jag har gjort tidigare under hösten.

Förra veckan såg träningen ut så här:

Måndag 23:e
Förmiddag: 30 min lugn morgonjogg
Eftermiddag: 10×250 meter backe

Tisdag 24:e
Distanspass 70 minuter

Onsdag 25:e
Förmiddag: 10x120m lite snabbare än 400 meters fart
Eftermiddag: Bålstyrka

Torsdag 26:e
Förmiddag: 40 minuter morgonjogg
Eftermiddag: 7×2 minuter intervaller

Fredag 27:e
Kortbacke, 3x3x150m hopp blandat med löpning

Lördag 28:e
Förmiddag: 45 minuter distans
Eftermiddag: Skivstångsstyrka och bålstyrka

Söndag 29:e
Långpass 90 minuter

Det är inte bara träning som gäller här. En dag åkte vi till en lejonfarm där de även hade små tigerungar. Det var en riktigt häftig upplevelse att få hålla i en liten tiger.

Tigerunge

 

Hårt träningspass

Allt gott
Rickard

Kategorier: Träning

1 kommentar

robin · 4 februari, 2014 kl. 15:23

Härlig bild! Kör hårt

Kommentarer inaktiverade.