XL-Galan 2013

Min andra inomhustävling i Sverige, som är en av mina favorittävlingar, var XL-Galan i Globen. Det är en riktigt häftig tävling med många bra friidrottare och skönt publiktryck. Jag sprang i b-finalen på 800m som gick i huvudtävlingen. Bland mina motståndare fanns silvermedaljören från EM förra sommaren plus flera andra internationellt duktiga löpare.

Vi var väldigt många i heatet, nio stycken, som skulle dela på fyra banor. Med andra ord var det väldigt trångt i starten. Men jag kom iväg väldigt bra och hade bra position genom första delen av loppet. 400m passerades på ca 53.7, dvs bra öppningsfart för att springa fort. Dock saktades farten ner mellan 400 och 600 och jag blev instängd så jag kunde tyvärr inte avancera vid klockringning. På sista varvet plockade jag någon placering och slutade femma på ytterligare ett nytt inomhuspers, den här gången genom en sänkning på över en sekund. 1.50.27 blev tiden och även om jag hade förhoppningar om att springa under 1.50 är jag ändå väldigt nöjd med loppet. Jag hade till exempel mindre än en halvsekund fram till silvermedaljören från EM förra sommaren. Ett väldigt bra genomfört lopp helt enkelt.