Förra helgen gick årets JSM av stapeln i Västerås. Jag hade satsat lite extra med en ny SM-frilla! Jag åkte dit för att springa 800m och 1500m. Första finalen var på 1500m, där Ababa Lama, från Hälle, inte helt oväntat drog upp farten. Jag lyckades springa in på en tredjeplats slagen av Rogestedt och Leandersson. Det var kul att se Leandersson vara tillbaka igen! Nytt pers blev det för mig på 3:50.13. Det var skönt att ta medalj i ett rätt hårt startfält. Efter loppet spydde jag och var rätt trött och hade ungeför 1,5h på mig att ladda om inför försöken på 800m. Som tur var behövde jag inte förta mig där utan kunde enkelt gå vidare till söndagens final.

I finalen gick Rogestedt till spets och jag bakom honom. Det gick rätt långsamt första varvet, det kändes hur lugnt som helst. Det var först med 120m kvar som det gick snabbt, jag gick in på upploppet bakom Johan och kände mig väldigt fräsch. Dock hade även han en extra växel så jag fick stryk med lite mindre än tre tiondelar. Tiden var inget speciellt, 1.51 höga, men det spelar ju ingen roll på mästerskap. Jag var hyfsat nöjd med silver och brons från helgen.

800m JSM 2013

 

Foto: Elmar Engholm

1500 JSM 2013

 

Foto: Amanda Odesjö

 

Allt gott
Rickard

Kategorier: Uncategorized

Relaterade inlägg

Uncategorized

Träningsläger i Florida

Gott nytt år! Jag befinner mig just nu på träningsläger i Tampa, Florida. Vi är ett ganska stort gäng på ca 20 Hässelbyare som är här och tränar tillsammans. Jag har varit här sedan den Läs mer…

Uncategorized

Utomhussäsongen 2014

Nu har jag, efter några sköna veckor med väldigt lite fokus på friidrott, börjat med grundträningen igen.Tänkte därför passa på att nu summera årets utomhussäsong. Den fick en bra start med personbästa på 1500m (3:46.78) Läs mer…

Uncategorized

Personbästa på 1500m

Är nu äntligen igång med utomhussäsongen. Stafett-SM fick bli startskottet där jag och övriga i laget sprang hem två medaljer, silver på 4x800m och brons på 4x1500m. Har hunnit bli ett individuellt lopp sedan dess. Läs mer…