Jag tänkte i några inlägg försöka sammanfatta min inomhussäsong 2013. Den började med två segrar på två 800m lopp i USA där jag i det andra loppet, trots att jag drog själv från start till mål, inomhuspersade till 1.51.80. Ett lopp som gav mersmak och efter loppet hade jag en vecka till Inomhus-SM. Därför började jag ställa om dygnet till svensk tid. Det innebar att jag gick upp 1 på natten och gick och la mig 16 på eftermiddagen. Omställningen gick mycket bättre än jag hade förväntat mig, det var ju ändå lite av en chansning eftersom jag aldrig testat det förut. Jag kom till Sverige på fredag förmiddag och  mitt första lopp gick lördag eftermiddag.

Väl på SM blev det två försökheat på 800m där premisserna var de två främsta plus två tider. Jag hamnade i andra heatet med bland andra Johan Rogestedt och Anton Asplund. Eftersom jag visste vad det krävdes för tid för att ta sig vidare fanns det ingen anledning att köra riktigt långsamt och förlita sig på en vass spurt sista varvet. Därför körde jag på från start i tillräckligt snabb fart för att ta sig vidare till finalen.

I finalen gick vi ut i rätt skaplig fart, ca 26.5. Jag låg då med där framme men sen på andra varvet gick det betydligt långsammare och jag hamnade i en position lite längre bak. Dock var det ingen fara ansåg jag eftersom jag slapp stöket som lätt blir där framme i täten. Med 300m kvar gick Rogestedt loss lite och jag avancerade upp från femte till andra plats. Jag försökte täppa till luckan fram till Rogestedt men lyckades inte riktigt. Ut på sista varvet låg jag alltså tvåa och var på väg mot min bästa individuella senior-SM placering hittills. Jag ville inte kolla bakåt under loppet så jag hade ingen aning om de var nära mig eller inte bakåt. Jag lyckades hålla de andra bakom mig hela sista varvet och närmast bakom mig kom Andreas Almgren. Mitt första individuella SM-silver var nu grejat! En riktigt skön känsla, speciellt med tanke på att det inför loppet kändes väldigt öppet om vilka som kunde vinna medaljerna. Dessutom sprang jag in på ett nytt inomhuspers, 1.51.30.

ISM 2013 800mFoto: Deca Text & Bild

Allt gott
Rickard

Kategorier: Tävlingar